LUT Invest

Puheenjohtajan terveiset

Elämme mielenkiintoisia aikoja niin rahoitusmarkkinoilla kuin muillakin elämän osa-alueilla. Hinnat eivät ole viime aikoina muuttuneet rajusti ainoastaan osakkeissa, vaan myös ruokakaupan hyllyillä ja opiskelija-asuntojen sähkölaskuissa. Olen Paavo Pyykkö, LUT Investin puheenjohtaja ja uskon, että sijoittamisen ja finanssialan tunteminen kuuluu kaikille, erityisesti korkeakouluopiskelijoille! 

Moni varmaan kuvittelee, että sijoittaminen on harvojen ja valittujen harrastus sekä vaatii suuren älykkyysosamäärän tai vuosien kokemuksen. Asia ei kuitenkaan suinkaan ole näin. Aina parhaimmatkaan analyytikot eivät osaa poimia voittavaa osaketta, eikä rahoitusala rajoitu pelkkiin pörssiyhtiöihin. Esimerkiksi opiskelijoille ajankohtaiset aiheet kuten vuokrat, opintolainojen korot ja kesätyömahdollisuudet, sekä kenties erinäisten nestemäisten elintarviketuotteiden hinnat ohjautuvat pitkälti rahoitusmarkkinoiden mukaan. Me LUT Investillä tarjoammekin kanavan jo aktiivisten sijoittajien lisäksi myös aloittaville intoilijoille päästä mukaan seuraamaan finanssimaailman ilmiöitä. 

Itse kiinnostuin sijoittamisesta 18-vuotiaana. Lomamatkalla tuijotellessani pilvenpiirtäjästä Bangkokin vilkkaita katuja, ihmettelin: ”Mistähän tällaiseenkin suurkaupunkiin kaikki varallisuus on kerätty?”. Muistin lukion yhteiskuntaopin tunneilta jotain osakkeista ja rahastoista, sekä talouden kehityksestä, mutta en paljoa. Päätinkin varata ajan kotipaikkakuntani Osuuspankin sijoitusneuvontaan, mistä sijoitusurani alkoi. 

Yläasteella ja lukiossa lukeminen ei ollut oma juttu, eikä kirjoja tullut juurikaan luettua. Kuitenkin pian aloin etsiä sijoittamisesta enemmän tietoa ja huomasin, että sitä on ehkä parhaiten saatavilla menestyneiden sijoittajien kirjoittamista teoksista. Nyt vähän yli vuodessa kirjahyllyni sisältö on laajentunut huomattavasti ja kiinnostus kirjallisuutta kohtaan vain kasvanut. Tarinan opetus onkin se, että joskus uudet mielenkiinnon kohteet saattavat löytyä odottamattomista paikoista. 

Tapahtumissa nähdään! 

-Paavo 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *